Zoeken

Een van de mooiste plekken ter wereld is Marokkaans

16 augustus 2023 - 16:00 - Marokko

©

De Erg Chebbi, ook wel bekend als de duinen van Merzouga in de Marokkaanse Sahara, wordt beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld volgens een ranking samengesteld door Time Out.

Jeremy Flint, journalist van Time Out die de Erg Chebbi bezocht, noemt deze "het meest suggestieve stuk zand dat men zich kan voorstellen". De duinen van Merzouga staan op de derde plaats in de top 30, die wordt aangevoerd door de baai van Kotor in Montenegro, gevolgd door IJsland, dat op de tweede plaats staat en "het land van vuur en ijs" wordt genoemd vanwege de aanwezigheid van vulkanen en gletsjers.

Lees ook: Merzouga vertrouwt op binnenlandse toerisme

Na deze top drie komt de Mont Saint-Michel in Frankrijk, de Grote Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi, Ella in Sri Lanka, de Hooglanden in Schotland, het nationale Geopark van Zhangye in China, de Storms River in Zuid-Afrika en het New Forest in Engeland.

De elfde plaats wordt ingenomen door Paradise Bay in Antarctica, gevolgd door de Hooglanden in Bolivia, Hôi An in Vietnam, Milford Sound in Nieuw-Zeeland, Jaipur in India, Ormuz Eiland in Iran, Apulië in Italië, de Victoria Watervallen in Afrika, de Kinkaku-ji in Japan en South Water Caye in Belize.

Lees ook: Ontdekking: de duinen van Merzouga

De Danakil Depressie in Ethiopië, de Big Sur in de Verenigde Staten, het nationaal park Maria Island in Tasmanië, Registan in Oezbekistan, Choquequirao in Peru, Lord Howe Eiland in Australië, het Red Rocks Amphitheater in de Verenigde Staten, de Perito Moreno-gletsjer in Argentinië, de Savanne in de Verenigde Staten en Lapland in Finland sluiten de ranglijst aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team