Zoeken

Zandstorm kleurt Marrakech en Agadir oranje: reacties!

15 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Een zandstorm heeft enkele dagen geleden Marrakech en Agadir getroffen, wat de lucht een indrukwekkende oranje rode tint gaf en resulteerde in één dode in de okerkleurige stad.

Donderdag was een bijzondere dag voor de inwoners van Marrakech en Agadir. Na een reeks warme dagen trof een zandstorm de twee toeristische steden, waardoor men bijna niets meer kon zien. Volgens getuigen heeft een "rode deken" de lucht van beide steden omhuld, tot grote verbazing van de inwoners, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Naast de storm heeft Marrakech ook een hevige onweersbui gekend, die de straten die dag volledig veranderde. In Agadir was de algehele sfeer nog meer gespannen.

Lees ook: Apocalyptisch Tafereel in Marrakech (video)

Marokkanen haastten zich om beelden van dit ongekende fenomeen op sociale media te delen. Sommige Marokkaanse internetgebruikers deden melding van het overlijden van een jongeman door de val van een boom nabij het Djemaa El Fna plein in Marrakech. Anderen deelden beelden van de chaos en paniek onder bewoners en vakantiegangers. Automobilisten werden gedwongen om te stoppen.

Lees ook: Marokko: bezorgdheid in regio’s getroffen door zandstormen

Enkele uren eerder had de Marokkaanse weerdienst gewaarschuwd dat extreem hoge temperaturen werden verwacht in verschillende regio’s, en dat zandstormen meerdere gebieden zouden treffen vanwege de opleving van warme luchtmassa’s afkomstig uit de Sahara.

Bladna.nl