Zoeken

Droom komt uit: de Mekka-bedevaart van de 84-jarige Zahia

11 juni 2023 - 11:00 - Marokko

©

Zahia Bouchta, een 84-jarige Marokkaanse vrouw, zal eindelijk haar droom kunnen vervullen. Ze wil namelijk al heel lang een bedevaart maken naar Mekka.

"Ik ben 84 jaar oud en ik heb nooit eerder de kans gehad om de hadj uit te voeren. Geld was het enige obstakel. Maar Allah gaf mijn zoon een baan, waardoor hij het geld voor de Hajj bijeen kon krijgen", vertelt Zahia aan de Saoedische media Sabq. Ze bereidde zich toen voor om samen met haar man aan boord te gaan van een vlucht naar Saoedi-Arabië vanuit de internationale luchthaven van Casablanca.

Lees ook: Hadj 2023 goedkoper voor Marokkanen

Bouchta zegt dat ze nog steeds in topvorm is en in staat is om deze belangrijke reis te ondernemen, een van de vijf zuilen van de Islam. "Ik ben pas 25," grapt ze. "Alles ging goed. De procedures voor onze binnenkomst in Saoedi-Arabië waren binnen enkele minuten afgerond," voegde ze eraan toe.

Het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in 2018 het Mecca Road-initiatief gelanceerd dat pelgrims uit verschillende landen faciliteiten biedt, waaronder elektronische visa die thuis worden afgegeven, de afronding van paspoortcontroles en het labelen en sorteren van bagage op vertrekluchthavens.

Lees ook: Marokkaanse vrouwen mogen nu alleen op bedevaart

Eenmaal in Saoedi-Arabië gaan de pelgrims naar hun hotels in de heilige steden Mekka en Medina. Hun bagage wordt afgeleverd bij hun hotel. Dit jaar profiteren pelgrims uit zeven landen van het initiatief, namelijk Marokko, Maleisië, Indonesië, Pakistan, Bangladesh, Turkije en Ivoorkust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team