Zoeken

Verontwaardiging over Yves Saint-Laurent modeshow in Marokkaanse woestijn

4 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Kering, de Franse groep die het luxemerk Yves Saint-Laurent bezit, schokte internetgebruikers met een modeshow in de woestijn van Agafay, zo’n 50 km van Marrakech, in Marokko.

Op 15 juli vond de Yves Saint-Laurent mannenmodeshow plaats in de woestijn van Agafay. Meer dan 300 journalisten, TikTokers en beroemdheden, waaronder Catherine Deneuve, Béatrice Dalle en Finn Wolfhard (acteur uit Stranger Things en het reclamegezicht van het merk), arriveerden in vliegtuigen en busjes. Maar de modeshow riep discussie op en schokte internetgebruikers, meldt Sud Ouest.

Lees ook: Yves Saint-Laurent presenteert collectie 2023 in Marokkaanse woestijn

De aanleg van een 6 km lange weg en van een uitzonderlijke infrastructuur (verschillende 35 meter hoge gebouwen, een technisch controlegebouw, een VIP lounge,...), de bouw van een zwembad voor de modeshow, de vervaardiging van een 12 ton zware monumentale en verlichte ring... Kering zette enorme middelen in om de modeshow in het woestijngebied te organiseren.

"Cerveaux non disponibles", een forum waarvan de inhoud handelt over actuele sociale en klimaatproblemen, reageerde op de zaak. Op Twitter plaatste het forum een video van de 15 minuten durende modeshow, die het een "parade van schande" noemt vanwege de impact op het milieu. Kering houdt echter vol dat de buitengewone modeshow georganiseerd werd in strikte overeenstemming met de "Duurzaamheidsstrategie van de groep tot 2025".

Lees ook: Yves Saint Laurent’s volgende menswear show in Marrakech

Volgens Kering is de uitstoot van broeikasgassen berekend en zal die gecompenseerd worden door bosbehoudprojecten. De speciaal voor de modeshow gemaakte uitrusting kan gehuurd, hergebruikt, gerecycleerd of aan plaatselijke organisaties geschonken worden. Bovendien wordt het (niet-drinkbare) water uit de oase gebruikt voor de irrigatie van de olijfbomen in de streek van Agafay.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team