Zoeken

Marokkanen slachtoffer orkanen Harvey en Irma

13 september 2017 - 17:30 - Wereld

©

De orkanen Harvey en Irma hebben de zuidoostelijke kusten van de Verenigde Staten, waaronder Texas en Florida, verwoest. De Marokkaanse ambassade in Washington en het Consulaat-generaal in New York stellen de situatie van Marokkanen in de rampgebieden nauw in het oog te houden.

Volgens de Marokkaanse ambassade in Washington zijn er op heden geen Marokkaanse slachtoffers gemeld. Wel liepen de woningen van een ​​aantal Marokkaanse families veel schade op.

De ambassade had reeds de vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap gevraagd om de veiligheidsrichtlijnen van de lokale autoriteiten te volgen en contact te houden met de consulaire diensten.

De ambassade blijft tevens « in constant contact met vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap » en stuurde een commissie om naar de situatie van Marokkaanse onderdanen te informeren en hun grieven te horen.

Een mobiele consulaat wordt tevens in de komende weken georganiseerd om Marokkanen te helpen die hun papieren verloren tijdens de passage van de orkanen Harvey en Irma.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team