Zoeken

Younes Belhanda ontslagen door Galatasaray

12 maart 2021 - 11:30 - Sport

©

Younes Belhanda draagt niet langer het shirt van Galatasaray. De club kondigde woensdag in een verklaring aan dat het contract van de speler "eenzijdig was ontbonden". De Marokkaanse international wordt niet alleen beschuldigd van "afbreuk te doen" aan de club, maar ook van het maken van "beledigende opmerkingen".

Belhanda betaalt een hoge prijs voor zijn recente kritiek op de club en zijn management. Na een gelijkspel tegen Sivasspor afgelopen zondag, ventileerde Younes Belhanda op een televisiezender zijn frustratie over de staat van het voetbalveld. "De verantwoordelijken moeten een oplossing vinden. Zelfs het veld op ons trainingskamp is in betere staat. In plaats van geobsedeerd te zijn door Twitter en Instagram, of geïnteresseerd te zijn in de media, zouden ze beter voor het veld moeten zorgen".

De directie aarzelde na deze beladen opmerkingen niet om de speler te ontslaan. "Het contract van profvoetballer Younes Belhanda is eenzijdig ontbonden. Hij wordt ontslagen voor de aantasting van het imago van de club en de reputatie van de leden van de raad van bestuur en voor herhaalde overtredingen van de clubregels," verklaarde de club op sociale media. In principe zou het contract van de Marokkaan in juni pas aflopen.

De 31-jarige Younes Belhanda maakte zijn profdebuut voor Montpellier tussen 2009 en 2013, waarna hij voor vijf jaar tekende bij Dynamo Kiev. Hij kwam in 2017 aan bij Galatasaray voor een bedrag van 9,5 miljoen euro. In 131 wedstrijden scoorde hij 22 goals en gaf hij 26 assists. Hij zal waarschijnlijk weer opgepikt worden door de Franse competitie waar hij nog steeds hoog aangeschreven staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team