Zoeken

Afrika Cup 2022: Halilhodzic bedreigt Marokkaanse spelers

21 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic zegt dat hij hard zal optreden tegen spelers die het Marokkaans elftal tijdens de Afrika Cup 2022 willen boycotten omdat ze beïnvloed worden door hun clubs in Europa.

In een reactie op de eis van Europese clubs om de Afrika Cup 2022 te annuleren vanwege de verspreiding van Omikron, zegt de coach van de Atlas Leeuwen dat hij het daar niet mee eens is en veroordeelt hij de "onredelijke houding" van de clubs.

Lees ook: Atlas Leeuwen krijgen 6 miljoen dirham voor voorbereiding Afrika Cup 2022

Volgens Halilhodzic wordt de gezondheidssituatie "ingewikkelder en moeilijker". "Dit is de grote vraag: gaat het gebeuren of niet?" Op dit moment is er een strijd tussen verschillende lobbyisten. De spelers zijn verplicht om naar de nationale ploeg te komen, maar alle clubs doen er alles aan om de spelers te behouden, sommigen hebben hen bedreigd of gezegd dat ze hun plaats kunnen verliezen en een transfer riskeren…," zegt hij.

Lees ook: Arab Nations Cup: Marokko verliest van Algerije

"Het zal waarschijnlijk een groot probleem zijn om alle spelers die in Europa spelen bij elkaar te krijgen. Als een speler niet komt, betekent dat voor mij dat zijn inzet voor de nationale ploeg niet sterk genoeg is. Iemand die weigert te komen, kan ik ook weigeren, zelfs als de clubs dreigen. Dan kan hij afscheid nemen van het nationale team", concludeert de bondscoach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team