Zoeken

De bekentenis van Yassmine, een "onvervalste bedriegster"

30 januari 2023 - 17:00 - Wereld

©

Yassmine wordt beschuldigd wordt in Frankrijk van oplichting, fraude, vertrouwensbreuk en diefstal. Ze heeft ervoor gekozen om haar verhaal zelf te vertellen op televisie. De jonge vrouw groeide op in een klein gezin uit Marokko en sprak niet goed Frans. Daardoor werd ze als kind vaak gepest.

Uitgenodigd voor het programma "Oplichters: wanneer de werkelijkheid de fictie overtreft" op M6, ging Yassmine over tot een bekentenis. Ze gaf toe dat ze de mensen waarmee ze uitging heeft misbruikt, "maar alleen vanaf het moment dat ze" haar kwetsten. Het wapen waarmee ze haar slachtoffers lokte is de leugen. "Liegen om niet te lijden." Ze legt uit dat liegen haar kalmeerde. De persoonlijkheid die zij heeft gesmeed houdt verband met haar jeugd. "Ik ben opgegroeid in een klein gezin uit Marokko dat niet goed Frans sprak. Ze lachten me vaak uit."

Lees ook: Oplichtster opgepakt in Tanger

Yassmine reageerde in het bijzonder op de woorden van één van haar slachtoffers, Sacha Perez. De jongeman beschuldigt haar van manipulatie en diefstal, door hem een romantisch leven voor te hebben geschoteld. Ze vertelde hem dat ze militair verpleegster was, rijke ooms had en dat haar vader was overleden nadat hij op een mijn was gesprongen. "Door dingen te herhalen, ga je ze automatisch ook geloven," probeerde de jonge vrouw te rechtvaardigen. "Het is een gewoonte die je aanleert. Ik zat zo in het personage dat ik het uiteindelijk zelf geloofde."

Lees ook: Marokkaanse hadja verkocht "droomleven in het Midden-Oosten"

Volgens M6 is Yassmine een "onvervalste bedriegster". Een team van de zender ontmoette haar moeder Bouchra, die zegt dat haar dochter "verloren" is. "Zelfs ik werd beroofd," zegt ze. "Het is haar lot, zij is degene die het schrijft", reageerde de zus van Yassmine, die ook overdonderd werd door het gedrag van de jonge vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team