Zoeken

Onweerstaanbare voorstellen voor Yassine Bounou (Bono)

9 juni 2023 - 12:00 - Sport

©

Na zijn zeer goede prestaties tijdens de finale van de Europa League, waar hij twee penalty’s tegenhield, zou Yassine Bounou Sevilla kunnen verlaten.

Ondanks het feit dat zijn contract nog loopt tot 2025, heeft de Marokkaanse doelman een aantal financiële aanbiedingen gekregen, voornamelijk uit Engeland en Italië, die moeilijk te evenaren lijken voor de Sevilliaanse club.

Lees ook: Sevilla heeft vervanger gevonden voor Yassine Bounou

De 32-jarige Bono, zoals Yassine Bounou in Marokko en Spanje wordt genoemd, zat al in het vizier van Tottenham tijdens de winterstop en staat nu ook in de belangstelling van Aston Villa. Inter Milan, dat momenteel beschikt over doelman Onana uit Kameroen, overweegt Bono als alternatief voor Samir Handanovic, de 38-jarige veteraan wiens contract deze zomer afloopt. Ook de Saoedische club Al-Ahli, die recent terugkeerde in de hoogste klasse, is in de running. Volgens sportjournalist Salman Al-Mutaiwee is hun aanbod "zeer aantrekkelijk".

Lees ook: Yassine Bounou vertrekt liefst naar Argentinië

Ondanks zijn leeftijd worden er voor Yassine Bounou bedragen van 20 tot 25 miljoen euro voorgesteld. Hij is volgens de wereldvoetbalbond FIFA de op twee na beste keeper ter wereld. De toetreding van Sevilla tot de Champions League, dankzij de overwinning in de Europa League, heeft de financiële beperkingen van de club naar de achtergrond geduwd, waardoor een hogere prijs kan worden gevraagd voor de Atlas Leeuw.

Bladna.nl