Zoeken

Ex-minister Yasmina Badou krijgt fikse boete voor appartement Parijs

3 juni 2013 - 20:42 - Marokko

©

Ex-minister Yasmina Badou van Gezondheid, zou een boete van 600.000 dirham gekregen, omdat ze illegaal geld van Marokko naar Frankrijk heeft overgemaakt. Yasmina Baddou had een paar jaar geleden een appartement van 20 miljoen dirham in Parijs gekocht, zonder de toestemming van het Marokkaanse Wisselkantoor.

Alle geldoverdrachten vanuit Marokko worden streng gecontroleerd en moeten worden goedgekeurd door het Uitwisselingsbureau. Yasmina Baddou lapte dit aan haar laars. Het Wisselkantoor weigerde het bedrag van de boete te bevestigen aan Akhbar Al Yaoum.

Aan de krant vertelde Jawad El Hamri, baas van het Wisselkantoor, dat Baddou’s dossier zoals alle anderen was behandeld, zonder dat er rekening is gehouden met haar politieke status. Volgens El Hamri is de zaak afgehandeld.

Het appartement van Yasmina Baddou ligt op de hoek van de Magellan en Bassano straten in het 8e arrondissement van Parijs, op een paar meter van de Champs-Elysees, waar de prijs per vierkante meter kan oplopen tot 12.000€. Yasmina Baddou is de vrouw van Ali Fassi Fihri, CEO van het Staatsbureau voor elektriciteit en broer van de adviseur van Mohammed VI, Taieb Fassi Fihri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team