Zoeken

Fassi Fihri clan wil in Marokko macht behouden

11 juli 2012 - 10:22 - Marokko

©

Hamid Chabat, burgemeester van Fez en lid van de Istiqlal-partij, meent te weten dat de familie Fassi Fihri van plan is het voorzitterschap van de Istiqlal voor nog zeker 24 jaar te behouden.

Zo zegt Chabat dat de leden van de familie Fassi Fihri een akkoord hebben volgens hetwelk de voorzitterschap van de Istiqlal, voor de komende acht jaar naar Abdelouhed Fassi Fihri zou gaan.

Nizar Baraka, schoonzoon van Abbas El Fassi en huidige minister van Financiën, zou hem de acht jaar daarop opvolgen als partijleider.

Daarna, dus binnen 16 jaar, zou Abdelmajid Fassi Fihri, de zoon van de huidige Istiqlal-leider, de teugels van de partij nemen voor acht jaar. Alles samengeteld is dat dus nog 24 jaar Fassi Fihri-voorzitterschap.

Het is geen geheim in Marokko dat allianties tussen families maken dat slechts een paar families sinds de onafhankelijkheid de macht in handen hebben.

Dit elitair cultuur, waarvan de hoofdpersonages hun kinderen bij Franse missies opleiden, terwijl de kinderen van het gewone volk het "Fassi arabisering-onderwijssysteem" ondergaan, tracht door alle middelen de kloof tussen de heersende elites en het gewone volk dieper te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team