Zoeken

Kinderen mishandeld op koranschool: parlement roept regering ter verantwoording

6 juni 2022 - 21:20 - Marokko

©

Het Marokkaans parlement heeft gereageerd op de zaak van de fkih van Bab Taza, die gevangen is gezet wegens geweldpleging tegen minderjarigen in een koranschool. Er wordt een beroep gedaan op de regering om maatregelen te nemen om een einde te maken aan lijfstraffen in dergelijke instellingen.

Begin vorige week circuleerde op sociale media een video waarop te zien was hoe de 44-jarige fkih van Bab Taza samen met zijn plaatsvervanger, minderjarigen mishandelde. De veertiger werd op 31 mei door de gerechtelijke opsporingsdienst in Tanger gearresteerd.

Lees ook: Fkih misbruikt meisje in Rabat en stelt huwelijk voor

In een schriftelijke vraag vroeg USFP-parlementslid Aouicha Zelfi de minister van Habous en Islamitische Zaken welke maatregelen zijn afdeling van plan is te nemen om te voorkomen dat schandalen zoals dat in Bab Taza zich herhalen. Zelfi is van mening dat dergelijke straffen niet langer passend zijn en moeten worden verboden in onderwijsinstellingen. Zij riep de minister op een onderzoek in te stellen naar dergelijk gedrag in de koranscholen die onder zijn toezicht staan.

Lees ook: Fkih in Marokko misbruikte zeker 7 kinderen

Volgens de officiële statistieken waren er in 2020 in Marokko bijna 10.500 koranscholen, waarvan de meeste verbonden zijn aan moskeeën. Zij worden bezocht door bijna 300.000 leerlingen, van wie 34,78% meisjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team