Zoeken

Marokko-Algerije: Algerijnse zenders boycotten terugwedstrijd

19 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

Geen enkel Algerijns publiek zender heeft de terugwedstrijd van de Afrikaanse kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap voetbal onder 17 voor vrouwen 2024 uitgezonden.

De wedstrijd, die afgelopen vrijdag plaatsvond in het Stade Salem Mabrouki in Algiers, eindigde in een overtuigende 4-0 overwinning voor de Marokkaanse ploeg.

Lees ook: WK U17: Marokko geeft Algerije geen enkele kans

In tegenstelling tot de heenwedstrijd, die ook eindigde in een 4-0 zege voor Marokko, kozen Algerijnse zenders ervoor om de returnmatch niet live uit te zenden. Volgens mediaberichten zouden de Algerijnse autoriteiten de uitzending hebben verboden uit vrees voor een herhaling van de eerdere zware nederlaag. Deze beslissing leidde tot grote verontwaardiging in Algerije, waar kritiek werd geuit op het gebrek aan respect voor het recht op informatie en voor de Algerijnse supporters en vrouwenteams van beide landen.

Lees ook: Marokkaanse vrouwenelftal U17 verplettert Algerije en droomt van WK

De mooie zege stelde de Atlas Leeuwinnen in staat zich te kwalificeren voor de laatste ronde van de Afrikaanse kwalificaties voor het wereldkampioenschap voor vrouwen onder 17, dat zal plaatsvinden van 16 oktober tot 3 november in de Dominicaanse Republiek. Lina Mokhtar Jamai en haar teamgenoten zullen in juni tegen Zambia spelen om een plaats op het wereldkampioenschap te bemachtigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team