Zoeken

Xavi Hernández mengt zich in debat locatie finale WK-2030

10 oktober 2023 - 16:00 - Sport

©

Het debat over waar de finale van het WK-2030 zal plaatsvinden wordt steeds grimmiger. Barca-coach Xavi Hernández heeft besloten om zich in het debat te mengen en heeft een uitgesproken voorkeur voor het Camp Nou-stadion.

Het WK-2030, georganiseerd door Spanje, Portugal en Marokko, staat op de kalender met openingswedstrijden in Argentinië, Uruguay en Paraguay ter ere van het honderdjarig bestaan van het toernooi. Er is echter een levendige discussie ontstaan over de locatie van de grote finale, meldt La Sexta.

Lees ook: WK-2030: waarzegger geeft voorspellingen voor Marokko

Terwijl velen suggereren dat de finale in het Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid, of zelfs in een stadion in Casablanca zou moeten worden gespeeld, stelt Hernández dat het Camp Nou, de thuisbasis van Barça, vanwege zijn "grootste capaciteit" de ideale plek is.

Lees ook: Marokko en Spanje ruziën over locatie finale WK-2030

Daarnaast heeft de coach van FC Barcelona zijn zorgen geuit over het unieke format van het WK-2030, dat in zes landen en op drie continenten plaatsvindt. "Het is ongewoon om het toernooi over meerdere landen te verspreiden, maar als dat de beslissing is..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team