Zoeken

WK 2030: Marokko bedreiging voor bod van Spanje

21 april 2023 - 22:00 - Sport

©

Spanje werkt al een aantal jaren aan een serieus en interessant bod voor het WK 2030. Maar de opname van Marokko in het bod met Portugal zou een aanzienlijke vermindering van het aantal Spaanse locaties kunnen betekenen.

Het oorspronkelijke idee van Spanje en Portugal was om Oekraïne in hun bod op te nemen om dat land te helpen na de Russische invasie. Maar de voetbalbond van het land werd door de FIFA gesanctioneerd, waardoor Marokko de kans kreeg om zich te positioneren.

Lees ook: WK 2030: UEFA steunt opname Marokko in bod Spanje en Portugal

Marokko wilde al een geïsoleerd bod presenteren. Het Marokkaanse voetbal heeft aan populariteit gewonnen, vooral na de prestatie van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar. Maar het koninkrijk sloot zich uiteindelijk aan bij het bod van Spanje en Portugal. "Het wordt een bod dat het beste van beide partijen samenbrengt en een alliantie van techniek, creativiteit, ervaring en middelen aantoont", aldus de Marokkaanse minister van Sport Chakib Benmoussa.

Maar de deelname van Marokko in het bod kan nadelig zijn voor de belangen van Spanje. Daarover maakt een bepaalde Spaanse pers zich zorgen. Van de elf voor de wedstrijd voorgestelde stadions, voldoen slechts drie Spaanse stadions aan de FIFA-regels. Het betreft Santiago Bernabéu, Civitas Metropolitano en San Mames. In Portugal zijn ook drie stadions geselecteerd, namelijk Porto, Benfica en Sporting.

Lees ook: Marokko bouwt stadion in Dakhla voor WK 2030

Terwijl Marokko meerdere stadions heeft die voldoen aan de internationale normen, zoals bijvoorbeeld het Prins Moulay Abdellah stadion (45.800 toeschouwers), het Mohammed V stadion (67.000 toeschouwers) of het Grote stadion van Agadir (45.480 toeschouwers). De FIFA heeft echter nog een lange weg te gaan alvorens een beslissing te nemen, aangezien de definitieve locaties nog niet zijn bevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team