Zoeken

Eindelijk een metro in Casablanca?

10 oktober 2023 - 13:00 - Marokko

©

De gezamenlijke organisatie van het WK-2030 door Marokko, Spanje en Portugal zet de plannen voor een metrostelsel in Casablanca opnieuw op de agenda.

Kwalitatief en innovatief vervoer is een van de grootste uitdagingen voor Marokko bij het organiseren van het WK-2030, samen met Spanje en Portugal. Om aan deze eis te voldoen, zou het al decennia oude plan voor een metrostelsel in Casablanca opnieuw op de tafel kunnen worden gezet, meldt Hespress.

Lees ook: Dit gaat het WK-2030 aan Marokko kosten

Dit metroproject, daterend uit de jaren 70, heeft als doel het openbaar vervoer te verbeteren en de verkeersopstoppingen in Casablanca te verminderen. Het project werd op 30 juni 2014 stopgezet, ten voordele van de aanleg van een 15 km lange bovengrondse tramlijn die de wijk Sidi Moumen met de zeedijk nabij de Hassan II-moskee verbindt.

Lees ook: Casablanca krijgt vandaag nieuwe tram

Het project werd opgegeven ten gunste van het huidige tramproject onder het bewind van de voormalige burgemeester Mohamed Sajid. De tramlijn werd in december 2012 in gebruik genomen, maar heeft de verkeersproblemen in het snelgroeiende Casablanca niet kunnen oplossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team