Zoeken

WK-2030: Marokko twijfelt over Noord-Afrikaanse bod

26 juli 2018 - 13:30 - Sport

©

Marokko is kandidaat voor de organisatie van het WK-2030, dat staat vast. De vraag is nu of het koninkrijk alleen het kampioenschap wil organiseren, of met Noord-Afrikaans of Europese partners.

Fouzi Lekjaa, baas van de Marokkaanse voetbalbond, vertelde dinsdag tijdens een perspunt dat er nog geen beslissing was genomen over een gezamenlijke kandidatuur met Tunesië en Algerije. Beide landen hebben reeds laten weten dat ze een gezamenlijke bod wel zagen zitten.

"Marokko is kandidaat voor de organisatie van het WK-2030. Maar we weten nog niet of er een kandidatuur komt van de drie landen van Noord-Afrika of met andere landen. Het wordt een politieke beslissing.", verklaarde Lekjaa. De Europese landen waarover Lekjaa het heeft zijn Portugal en Spanje. Marokko had beide landen al proberen te overtuigen voor het WK-2026, zonder succes.

Vorige week had de Unie van de Arabische Maghreb opgeroepen tot een gezamenlijke kandidatuur van meerdere Afrikaanse landen, waaronder Marokko, Algerije en Tunesië, maar ook Mauritanië en Libië. Met een dergelijk project de FIFA overtuigen wordt echter een moeilijke missie.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team