Zoeken

WK-2030: Algerije gereed voor Noord-Afrikaanse kandidatuur

30 juli 2018 - 12:40 - Sport

©

Het is officieel. Algerije heeft via de minister van Sport bevestigd dat het land gereed staat om een gezamenlijke kandidatuur met Marokko en Tunesië in te dienen voor de organisatie van het WK-2030.

Mohamed Hattab bevestigde dat tijdens de derde editie van de Afrikaanse jeugdspelen, die van 18 tot 28 juli in Algiers plaatsvonden.

"Ik herhaal de bereidheid van Algerije om een mogelijke gezamenlijke kandidatuur met Marokko en Tunesië voor de organisatie van het WK-2030 te bestuderen. Het is een project dat gunstig zal zijn voor de Grote Maghreb. Ik denk dat sportfaciliteiten en accommodaties beschikbaar zijn in deze Maghreb-landen. De kandidatuur zal sterk wegen.", verklaarde de bewindsman.

Marokko heeft nog niet besloten of het bereid is om een gezamenlijk bod te doen met Algerije en Tunesië. Het koninkrijk zou meer interesse hebben in een bod met Portugal en Spanje.

In Afrika wordt steeds meer opgeroepen tot een gezamenlijke kandidatuur van de Maghreb-landen. Tayeb Baccouche, secretaris-generaal van de Unie van de Arabische Maghreb, heeft zich persoonlijke uitgesproken voor een samenwerking van de Noord-Afrikaanse landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team