Zoeken

WK-2022: Hakim Ziyech grootste troef van Marokko

15 november 2022 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse Chelsea-spits, Hakim Ziyech, is één van de meest getalenteerde spelers van het Marokkaans elftal. Hij neemt voor de tweede keer deel aan het WK met de Atlas Leeuwen en alle ogen zijn op hem gericht.

Hakim Ziyech begon zijn carrière in 2007 bij de Nederlandse club Heerenveen. Hij brak door in 2012 in een Europa League-wedstrijd tegen Rapid Boekarest. Het volgende seizoen bevestigde hij zijn prestaties door elf doelpunten te scoren in de eerste divisie. In 2014 sloot hij zich aan bij Twente en werd datzelfde seizoen nog topscorer van de ploeg en de Eredivisie. Op 30 augustus 2016 stapte hij voor 11 miljoen euro over naar Ajax. In zijn eerste seizoen bereikte de Amsterdamse ploeg de finale van de Europa League, maar verloor van Manchester United, schrijft RTVE.

Lees ook: Dit zijn de Marokkaanse spelers die naar WK Qatar gaan (lijst)

In zijn eerste twee seizoenen bij Ajax maakte hij minstens tien doelpunten en was hij in 17/18 de beste speler van de competitie. Het volgende seizoen was het beste van zijn carrière. Ziyech scoorde twee doelpunten in de wedstrijd tegen Real Madrid, waardoor die uitgeschakeld werd in de Champions League en zijn club de halve finale tegen Tottenham kon spelen. Na deze successen verhuisde Ziyech in 2020 naar Engeland om voor zijn huidige club Chelsea te gaan spelen. Met de Blues won hij dit jaar de Champions League, de Europese Supercup en ook de Club World Cup. Hij maakte 14 goals en 10 assists in 90 wedstrijden bij de club, tegenover 49 goals en 81 assists in 165 wedstrijden bij Ajax.

Lees ook: Hakim Ziyech kan Tottenham helpen Premier League winnen

Ziyech is veelzijdig en kan op verschillende posities op het veld spelen. Zijn snelheid en dribbelvermogen zijn zijn sterkste punten, om nog maar te zwijgen van zijn nauwkeurige passing. De Marokkaanse spits slaagt er vaak in om door de verdediging van de tegenstander te breken en doelpunten te maken. Hij is zeer comfortabel in twee banen of als middenvelder en heeft het vermogen om zeer gevaarlijke kansen te creëren. Dit alles maakt van hem het grootste talent én de grootste troef van Marokko voor dit WK.

Bladna.nl