Zoeken

Contacteren van Hakim Ziyech geen succes voor Chelsea

6 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Hakim Ziyech heeft bijna drie jaar na zijn aankomst op Stamford Bridge, de verwachtingen van Chelsea bij de ondertekening van zijn contract in de zomer 2020 niet kunnen waarmaken.

Hakim Ziyech was vier jaar lang een sterspeler bij Ajax. Hij hielp de Nederlandse club de Eredivisie titel binnen te halen en de Europa League finale te bereiken. In totaal scoorde hij 49 doelpunten en gaf hij 81 assists in 165 wedstrijden. Verleid door deze prestaties deed Chelsea hem in de zomer van 2020 een groot bod. Ze haalden Ziyech voor 35 miljoen euro naar Stamford Bridge, maar de 29-jarige speler heeft geen impact gehad voor de Blues.

Lees ook: Chelsea-Tottenham: Ziyech geeft tegenstander klap (video)

De Atlas Leeuw, die schitterde op het WK-2022 met Marokko, heeft slechts 14 doelpunten gemaakt en 11 assists gegeven in 102 optredens. Daardoor is het moeilijk voor hem om de draad weer op te pakken en Chelsea of de fans van de Engelse club te verrassen. Hij heeft een schokkende 6,47 gekregen op WhoScored voor zijn prestaties in de Premier League. Daarmee is hij de 24ᵉ beste speler in de ploeg van Graham Potter. Door deze middelmatige prestaties ligt hij vaak onder vuur. Veel Chelsea-fans, waaronder podcaster Ryan Whitney, noemden hem "lui".

Lees ook: Bayern München wil Hakim Ziyech kopen

Toen Ziyech bij Chelsea kwam, werd zijn marktwaarde door Transfermarkt geschat op 45 miljoen euro. Maar in drie jaar tijd is dat gedaald tot 20 miljoen euro, een enorme daling van 55%. De voormalige Ajax-ster zal Stamford Bridge waarschijnlijk in de zomer verlaten, na een mislukte overstap naar PSG. Zijn avontuur bij Chelsea zal niet het leukste zijn geweest.

Bladna.nl