Zoeken

WK-2022: FIFA prijst Marokkaanse voetbalhelden

12 april 2022 - 21:40 - Sport

©

De FIFA heeft de prestaties van het Marokkaans elftal geprezen. Het gaat vooral om de jonge talenten die zich voor het WK in Qatar hebben gekwalificeerd. Men constateert dat Marokko met grote aspiraties aan het wereldkampioenschap begint.

De wereldvoetbalbond prees in een artikel aan de vooravond van het WK, de huidige spelers van de Atlas Leeuwen, die "ervan dromen het succes van Mexico 1986 te herhalen". Men herinnert eraan dat zij "toen voor een verrassing zorgden door ten koste van Portugal de laatste 16 te bereiken. Het was trouwens een van de beste prestaties van een Afrikaans of Arabisch team".

Lees ook: Baas Marokkaanse voetbalbond belooft terugkeer Ziyech en Mazraoui

Volgens de FIFA hebben de experten tijdens de kwalificatiefase een beloftevolle Marokkaanse generatie gezien. Zij benadrukten de prestaties van "vijf van deze spelers die een mooie toekomst tegemoet lijken te gaan”.

Het gaat om: Azzedine Ounahi (22), van wie "de rating waarschijnlijk nog nooit zo hoog is geweest". Zijn treffer tegen de Democratische Republiek Congo op 29 maart zorgde er letterlijk voor dat Marokko zich kwalificeerde voor het WK. De andere is de 20-jarige Abdessamad Ezzalzouli, "een van de speerpunten van deze nieuwe Marokkaanse generatie die ervan droomt om in Qatar zijn stempel te drukken", aldus de FIFA.

Verder wordt de 18-jarige Chadi Riad genoemd, een verdediger van het A-jeugdteam van Barcelona, die "wordt beschouwd als een van ’s werelds grootste hoop in deze positie", en de 22-jarige Imran Louza, die wordt geprezen om zijn "kracht en veelzijdigheid".

Lees ook: Tarik Tissoudali: "Benzema is mijn voorbeeld"

En tenslotte Zakaria Aboukhlal (22), die "kalmer is dan gemiddeld en zich graag in kleine ruimtes beweegt". Zijn ogenschijnlijk onuitputtelijke energie maakt hem tot een harde werker die zich volledig in dienst stelt van zijn team en er niet voor terugdeinst om de verdediging onder druk te zetten", aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team