Zoeken

Marokko bestraft door FIFA

3 mei 2022 - 16:20 - Sport

©

Na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijden voor 2022 zijn aan verschillende Afrikaanse nationale ploegen, waaronder Marokko, boetes opgelegd door de Wereldvoetbalbond FIFA. Het koninkrijk moet een boete van 300.000 dirham betalen voor incidenten tijdens de terugwedstrijd in Rabat.

De disciplinaire commissie van de FIFA legde de boete op aan Marokko voor "het gooien van projectielen, vuurwerk en het blokkeren van trappen" tijdens de tweede speelronde, aldus de Wereldvoetbalbond. De beslissing maakt deel uit van zijn zero-tolerance beleid inzake discriminatie en geweld in het voetbal. De Democratische Republiek Congo kreeg een hogere boete (125.000 Zwitserse frank) voor zwaardere incidenten tijdens de wedstrijd tegen de Atlas Leeuwen in Kinshasa.

Lees ook: Marokko-Congo: 4000 politieagenten ingezet in Casablanca

Een van de opgelegde straffen was die tegen Senegal wegens de vijandige houding van het publiek tijdens de returnwedstrijd tegen Egypte in het Abdoulaye Wade stadion. Het land kreeg een wedstrijd achter gesloten deuren en een boete van 175.000 Zwitserse frank.

De FIFA noemt als redenen "het niet toepassen van de bestaande veiligheidsvoorschriften en het niet handhaven van de orde in het stadion, het betreden van het veld, het gooien van projectielen, het afsteken van vuurwerk, het gebruik van laserpointers en het gebruik van voorwerpen die bedoeld zijn om een boodschap over te brengen die niet past bij een sportevenement (beledigend spandoek)".

Lees ook: Marokko verslaat Congo en plaatst zich voor WK-2022

Egypte kreeg een boete van 6000 Zwitserse frank voor het gedrag van zijn spelers in de eerste ronde. Algerije kreeg ook een boete van 3000 Zwitserse frank voor het gedrag van zijn fans in Blida tegen Kameroen, wegens het gooien van projectielen en het afsteken van vuurwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team