Zoeken

Franse gepensioneerden massaal naar Essaouira

3 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse havenstad Essaouira beleeft sinds begin dit jaar een ware invasie van gepensioneerden, met name uit Frankrijk. De stad, bekend om zijn prachtige stranden en ontspannen sfeer, trekt steeds meer senioren aan die op zoek zijn naar een welverdiende rust en een zonnig klimaat.

De gepensioneerden, van wie de meesten afkomstig zijn uit Frankrijk, vallen voor de charme van Essaouira, ook wel "de stad van de wind" genoemd. De rijke cultuur en kunstgeschiedenis, de charmante medina met zijn souks en de prachtige stranden dragen allemaal bij aan de aantrekkingskracht van de stad. En niet te vergeten: de lage kosten van levensonderhoud.

Lees ook: Frankrijk verbiedt gepensioneerde Marokkanen om langer dan drie maanden in Marokko te blijven

Bernard en Sylvie, een Frans stel dat zich twee jaar geleden in Essaouira vestigde, beamen dit. "Na lange jaren hard werken hebben we besloten om naar Essaouira te verhuizen om te genieten van de rust, de natuurlijke schoonheid en de serene sfeer van deze kustplaats", vertelden ze aan de persagentschap MAP. De voormalige leraar geschiedenis en de voormalige gemeentemedewerker zijn betoverd door de souks van de medina, de stranden en de Berberse tapijten, waar Essaouira om bekend staat.

Lees ook: Essaouira in top-10 beste bestemmingen voor gepensioneerden

Sylvie is gefascineerd door de eeuwenoude weefkunst en voedt haar nieuwsgierigheid door deel te nemen aan workshops in lokale vrouwencoöperaties. Bernard daarentegen verkent de smalle straatjes van de medina, luistert naar de verhalen van de lokale bevolking over de geschiedenis van de stad en ontdekt de wonderen van Essaouira. Het stel is vooral ontroerd door de gulheid en gastvrijheid van de inwoners, met wie ze warme gesprekken hebben gevoerd en maaltijden hebben gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team