Zoeken

Marokko: vrouw en kind bijna gedood door wild zwijn

9 december 2020 - 11:00 - Gemeenschap

©

Een 30-jarige vrouw en haar 4-jarig zoontje zullen zich hun leven lang de waanzinnige sprint herinneren in de velden van Yaacoub El Mansour, een douar bij Azilal. Opgejaagd door een wild zwijn, belandden de slachtoffers met zware verwondingen in het ziekenhuis.

De feiten dateren van afgelopen donderdag, meldt de website Akhbarona. Een wild zwijn dat zichtbaar geïrriteerd was door hun aanwezigheid, kwam te midden van de bomen tevoorschijn en viel hen aan.

De vrouw en haar zoon werden een honderdtal meter verderop ingehaald door het dier. Ze konden net ontsnappen aan een wisse dood, aldus de site. Ze werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Marrakech overgebracht.

Wilde zwijnen zijn een doorn in het oog van de dorpelingen, omdat ze onomkeerbare schade veroorzaken aan gewassen en de eigendommen van de bevolking vernietigen. Om de schade te beperken, introduceerde het lokale ontwikkelingsagentschap een Amerikaanse techniek genaamd: "Whole sounder Removal", een proces dat zorgde voor de vangst van ongeveer honderd wilde zwijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team