Zoeken

Wikileaks-Mezouar: "Werk belangrijker dan hervormingen"

1 september 2011 - 11:00 - Marokko

©

Op een vergadering met leden van het U. S. congres op 2 juni 2005, verklaarde Salaheddine Mezouar, toen minister van Industrie en Handel, dat "werkgelegenheid creëren veel belangrijker is dan democratische hervormingen" volgens een Wikileaks kabel vorige week vrijgegeven.

Salaheddine Mezouar zei daarbij dat Marokko meer human ressources en potentieel nodig had om hervormingen mogelijk te maken en dat "onze vrienden die ons succes wensen ons zullen helpen".

Tijdens dezelfde vergadering zei Mezouar ook aan zijn gasten dat Marokko hard bezig was de juridische en organisatorische hervormingen waar te maken, nodig voor het vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten, onder anderen wat betreft het intellectueel eigendom.

Volgens een andere kabel van 3 maart 2005 wist Mohamed Kabbaj, voormalig minister van Financiën en adviseur van koning Mohammed VI, de datum van de inwerkingtreding van het vrijhandelsakkoord niet, noch wat er van Marokko werd verwacht voor de "Millennium Challenge Account" volgens de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Marokko, Thomas Riley.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team