Zoeken

Bondscoach Walid Regragui kondigt terugkeer Hakim Ziyech aan

13 september 2022 - 19:00 - Sport

©

Walid Regragui, de nieuwe coach van het Marokkaanse elftal, kondigde tijdens een persconferentie op maandag 12 september in het Mohammed V Complex, de terugkeer aan van de Marokkaanse international Hakim Ziyech.

Zoals verwacht wordt sinds het vertrek van coach Vahid Halilhodzic, komt Hakim Ziyech na een afwezigheid van een jaar, terug naar de Atlas Leeuwen. Hij zal volgende week al aanwezig zijn in het Mohammed VI voetbalcomplex in Maâmora, voor de voorbereiding op de vriendschappelijke wedstrijden tegen Chili op 23 september en tegen Paraguay op 27 september, schrijft Le Matin.

Lees ook: Walid Regragui onder druk

Tijdens de persconferentie van maandag 12 september, zei bondscoach Walid Regragui dat de nationale ploeg een speler nodig had van het kaliber van Hakim Ziyech. Hij meldde ook dat de Chelsea vleugelspeler snel heeft aanvaard om zich te vervoegen bij de nationale ploeg, omdat hij "van zijn land houdt". "Ziyech aarzelde niet om mijn uitnodiging te aanvaarden. Ons gesprek duurde daarom niet al te lang. Hakim houdt van zijn land en wil terug voor de nationale ploeg spelen," aldus de bondscoach.

Lees ook: Adil Ramzi wil met Atlas Leeuwen en Ziyech aan de slag gaan

Regragui is zich bewust van het feit dat het om een speler gaat met karakter en maakte daarom ook meteen duidelijk wat hij van de spits verwacht. "Ik weet dat hij een sterk karakter heeft, hij reageert bijvoorbeeld uit protest bij vervanging, het is een speler die er alles aan doet om zich op het veld te laten gelden en te spelen. Als hij dat doet nadat hij twee doelpunten heeft gescoord, dan past dat perfect bij ons. We verwachten de Hakim waar alle Marokkanen van houden, degene die vecht op het veld en alles geeft voor zijn team. Hij heeft veel kwaliteiten, ook al speelt hij niet altijd, en hij is ook een Chelsea speler en dat is niet zomaar een club," zei Regragui. De bal ligt nu bij de aanvaller van de Blues. Hij zal moeten bewijzen dat Vahid Halilhodzic ongelijk had om hem niet te selecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team