Zoeken

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani met de dood bedreigd

24 oktober 2022 - 10:00 - Wereld

©

In het Belgische Leuven is er al lange tijd ophef over een vermeende ban op het woord “kerstverlichting”. De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani zou dit woord vervangen hebben door "wintersfeerverlichting". Hij wordt nu daarvoor zelfs met de dood bedreigd.

Volgens de website Leuven Actueel heeft de stad Leuven het woord kerstverlichting in de ban gedaan en kiest ervoor om voortaan te spreken van “wintersfeerverlichting”. Het bericht lokte heel wat ophef op sociale media. Deze keuze getuigt volgens de vele berichten, van een gebrek aan respect voor traditie. Ook worden er heel wat racistische opmerkingen gemaakt, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Hafsa El-Bazioui eerste Belgische schepen met hoofddoek

Burgemeester Ridouani heeft zelfs doodsbedreigingen ontvangen. Op Facebook schreef hij dat er in het verleden ook niet werd gesproken over kerstverlichting. De lichtjes in de staf zijn langer te zien dan alleen tijdens de kerstperiode.

Lees ook: Mohamed Ridouani, eerste "Marokkaans burgemeester" Vlaamse centrumstad

"Is er een verbod om te spreken van kerstverlichting? Natuurlijk niet. Je zegt wat je wilt. In Antwerpen spreekt de stad van Eindejaarsverlichting. Voor andere zaken spreken we van de kerstmarkt, kerstbomen, kerststallen… Omdat we die zaken ook tijdens de echte kerstperiode voorzien (en zullen blijven voorzien én zo noemen)", reageerde Mohamed Ridouani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team