Zoeken

Nasrdin Dchar woedend op media-berichten over Atlas Leeuwen

19 december 2022 - 16:00 - Cultuur

©

Acteur Nasrdin Dchar heeft kwaad gereageerd op de berichten in de media, met name in Nederland, na de succesvolle deelname van Marokko op het WK in Qatar.

Nasrdin Dchar oordeelt dat, voornamelijk Europese media, veel negativiteit hebben verspreid over het Marokkaans elftal in Qatar

Lees ook: Ophef om Volkskrant-cartoon van Marokkanen die wereldbeker stelen

"Geframed worden als antisemitisch door het tonen van een Palestijnse vlag,

Gelinkt worden aan IS omdat voetballers met hun rechterwijsvinger naar de lucht wijzen, zoals bijvoorbeeld Messi dat ook zo vaak doet om God te danken,

In een cartoon geframed worden als scooterrijdende dieven van de werelcup,

Vergeleken worden met apen.

Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe de media in binnen- en buitenland over het Marokkaans Elftal heeft gesproken of geschreven.

Dank je wel media, dat je liever blijft hangen in xenofobie, racisme, vooroordelen en het aanwakkeren van haat dan dat je een succesverhaal gebruikt om te vieren en te verbinden’, schrijft hij op Instagram."

Lees ook: Duitse zender Welt biedt excuses aan Marokkaanse spelers

Zo klonk het bericht dat de 44-jarige Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst zondag publiceerde.

Marokko speelde een historische WK in Qatar en behaalde als eerste Afrikaans en Arabisch land de halve finale van een wereldkampioenschap voetbal. De Atlas Leeuwen versloegen ondermeer België, Spanje en Portugal. Na de nederlagen tegen Frankrijk en Kroatië eindigde Marokko vierde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team