Zoeken

Werkloosheid stijgt bij allochtonen in Nederland

7 april 2011 - 17:31 - Wereld

©

In 2010 is de werkloosheid bij allochtonen van 12% gestegen in Nederland. Marokkanen zijn het meest geraakt door deze werkloosheid en vertegenwoordigen 15% van de werkloze allochtonen.

In totaal zitten op dag van vandaag 13% van de allochtonen die in Nederland wonen, zonder werk! In 2009 was dat 11%. Bij de autochtone bevolking is dat maar 5,4% meldt Volkstkrant Banen.

Deze cijfers, afkomstig van een onderzoek van het instituut voor multiculturele ontwikkeling, Forum, leren ons ook dat 24% van de niet-westerse allochtone jongeren in 2010 werkloos waren.

Volgens Forum-directeur Sadik Harchaoui zijn er meerdere redenen voor deze toename: "In de eerste plaats natuurlijk de crisis. Bij reorganisaties zie je dat allochtone werknemers relatief vaak hun baan verliezen. Ze werken op tijdelijke contracten of zijn relatief kort in dienst. Ook is er een enorme mismatch tussen de sectoren waar behoefte is aan personeel en de opleidingen die populair zijn. Waar veel allochtone jongeren bijvoorbeeld kiezen voor bedrijfskunde, liggen er veel betere kansen in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team