Zoeken

Marokkaanse consulaire diensten doen consessies op lonen in Nederland

26 maart 2011 - 09:02 - Wereld

©

De Ambassade van Marokko, die ervan beschuldigd wordt dat de salarissen van haar werknemers vaak lager zijn dan het wettelijk minimumloon in Nederland, heeft een aantal verzoeken van de Abvakabo FNV vakbond, die de zaak aan het licht bracht medio maart, aanvaard.

Tengevolge van een aantal stakingen van de werknemers en onder druk van de Nederlandse overheid, heeft de ambassadeur van Marokko in Nederland gemeld dat een bonus zal toegekend worden aan het diplomatieke personeel, teneinde hun verloning af te stemmen op het Nederlandse wettelijk minimumloon.

Deze maatregel is nochtans nog niet voldoende voor de vakbond, die zich bekommerd over het feit dat deze premie slechts één keer betaald zal worden, wat het probleem niet zal oplossen op lange termijn. Abvakabo klaagt ook de weigering aan van de ambassadeur om de getroffen werknemers te ontmoeten om de arbeidsvoorwaarden te bespreken.

Er zijn nog andere stakingen gepland in de komende dagen in de ambassade en consulaten van Marokko in Nederland. Een debat is ook gepland in Nederlandse Tweede Kamer in aanvulling op een petitie ingediend aan de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team