Zoeken

Mostafa Hilali, Majoor van de Nederlandse Landmacht

7 maart 2011 - 08:55 - Marokkanen in het buitenland

©

Mostafa Hilali, Marokkaans-Nederlandse majoor van de Nederlandse landmacht, werd verkozen tot "The Other Manager 2010". Deze prijs werd uitgereikt in november laatstleden te Amsterdam aan de beste multiculturele manager van het jaar.

In een interview met de Soir échos, zegt Mostafa Hilali dat zijn dubbele Marokkaans-Nederlandse cultuur, diezelfde die ervoor zorgde dat hij de prijs won, erg belangrijk is in zijn leven, want het helpt hem mensen makkelijker te begrijpen.

"We opereren vaak buiten Nederland, bijvoorbeeld in Bosnië, Irak of Afghanistan. In een dergelijke context, namelijk inleven, is communiceren met de lokale bevolking essentieel. Het is makkelijker voor mij omdat ik altijd rekening houd met de culturele, religieuze en sociale achtergrond."

Mostafa Hilali, beloond voor een publiek van 500 gasten, is van mening dat het leger de beste manier is om jongeren uit allochtone gezinnen te integreren, maar ook om de jongeren , wel of niet uit de immigratie, te begeleiden en hen te helpen een kader te scheppen waarin zij hun leidraad vinden.

De militair werd gevraagd hoe het staat met zijn imago bij autochtone Nederlanders, waarop hij wijselijk concludeert: "Er zijn geen ’autochtone Nederlanders’ niet meer dan een ’Marokkaans model’. Ik dien in het Nederlandse leger, deze is niet het leger van Nederlandse afkomst, maar wel één die alle burgers en inwoners van Nederland beschermt, zonder onderscheid."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team