Zoeken

Wereldleider in cyberveiligheid vestigt zich in Marokko

26 maart 2024 - 14:00 - Economie

©

Hornetsecurity, een toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft plannen om een vestiging te openen in Casablanca. Dit 31e kantoor van de multinational zal geleid worden door Yasmina Benchekroun.

De groep wil een breed scala aan beveiligingsdiensten aanbieden aan Marokkaanse bedrijven die migreren naar de publieke cloud. Dit omvat back-up, toegangsbeheer, naleving van databeschermingsregels en meer. Daarnaast zal het bedrijf zijn wereldwijd erkende e-mailbeveiligingsproduct aanbieden.

Lees ook: Cyberdefensie: Israëlische bedrijven trekken massaal naar Marokko

Met de vestiging van Hornetsecurity in Casablanca, hoopt de Duitse multinational een brug te slaan naar de rest van Afrika. Het koninkrijk heeft immers een strategische ligging en een groeiende economie, waardoor het een aantrekkelijke markt is voor cyberbeveiligingsoplossingen.

Yasmina Benchekroun is geen onbekende in de Marokkaanse zakenwereld. Ze heeft al ervaring opgedaan met het begeleiden van internationale bedrijven bij hun vestiging in Marokko. Ze is dan ook de perfecte kandidaat om de leiding te nemen over de Marokkaanse tak van Hornetsecurity.

Lees ook: Yassine vertelt over werk als cybersecurityspecialist in Nederland

Marokkaanse bedrijven zijn steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. Hornetsecurity wil zich positioneren als een onmisbare partner voor deze bedrijven op het gebied van cyberveiligheid. Het bedrijf wil in de toekomst ook meer lokale talenten aantrekken en opleiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team