Zoeken

Spaanse transportgigant vestigt zich in Marokko

10 april 2024 - 07:00 - Economie

©

De Spaanse transport- en logistieke reus MPG heeft de opening van twee kantoren in Marokko aangekondigd. Het bedrijf, dat wereldwijd marktleider is in maritiem transport, logistiek en de behandeling van speciale goederen, wil hiermee zijn positie in Afrika en het Midden-Oosten versterken.

"De beslissing om ons in Marokko te vestigen is niet willekeurig genomen," aldus MPG in een persbericht. "De keuze voor Casablanca en Tanger is gebaseerd op hun strategische geografische ligging, hun ontwikkelde logistieke infrastructuur en hun belang als hubs en logistieke centra in de regio."

Lees ook: Wereldleider in cyberveiligheid vestigt zich in Marokko

Het kantoor in Casablanca zal MPG in staat stellen "in het centrum van de actie te zijn en dicht bij de financiële en commerciële centra," aldus het persbericht. Het tweede kantoor zal gevestigd zijn in Tanger, een "voortdurend groeiende regio die toegang geeft tot infrastructuur, moderne technologieën en zakelijke kansen."

Lees ook: Amerikaanse autotoeleverancier CVG vestigt zich in Marokko

Volgens MPG-directeur Carmen Amador is de vestiging in Marokko "een belangrijke stap in de globale groeistrategie van de Spaanse groep, die de Afrikaanse en Midden-Oosterse markt wil veroveren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team