Zoeken

Wereldbank reageert op beschuldigingen van Algerije aan Marokko

8 januari 2022 - 11:40 - Wereld

©

De Wereldbank heeft gereageerd op de beschuldigingen aan het adres van Farid Belhaj, vice-president van de instelling belast met de MENA-regio, die een rapport heeft opgesteld over de economische situatie in Algerije. Algiers beschouwt hem als een vriend van Marokko. Daardoor zou hij het rapport in een bepaalde richting hebben gestuurd.

De afgelopen dagen zijn in de pers verschillende artikelen verschenen over het "Verslag van de Wereldbank over de economische situatie in Algerije". Sommige van deze artikelen bevatten volgens de Wereldbank onjuiste informatie over de precieze inhoud van het verslag.

Lees ook: Algerije beschuldigt Marokko van manipulatie rapport Wereldbank

Het rapport werd met de grootste zorg voorbereid door een team van economen die in de Maghreb-regio werken, zo meldt de Wereldbank. In de update wordt ook benadrukt dat het verslag over Algerije twee keer per jaar wordt opgesteld. "Het verslag ondergaat een grondige kwaliteitscontrole vóór publicatie. Het is alleen gebaseerd op openbare gegevens of gegevens die door de lidstaten zijn verstrekt," aldus de Wereldbank.

Het verslag is bedoeld om de uitwisseling van kennis en de dialoog over de economische en sociale ontwikkeling van het land te bevorderen. De bevindingen van het verslag zijn in overeenstemming met de officiële gegevens die op het moment van de redactie van het verslag, op 1 november 2021, beschikbaar waren.

Lees ook: Algerije spant rechtszaak aan tegen Marokko

De Wereldbank betreurt het dat in sommige gepubliceerde persberichten formuleringen zijn gebruikt die wellicht verder gaan dan de gedachten van de anonieme auteurs. "Hoe onaanvaardbaar ze ook zijn, wij zullen niet op deze opmerkingen reageren omdat wij ze niet als een argument of als een onderdeel van het debat beschouwen," reageert de instelling. Voorts stelt de Wereldbank dat "het personeel en het management van de organisatie slechts de doelstellingen van de instelling nastreven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team