Zoeken

Wereld-Marokkanen belangrijke pijler van nieuw ontwikkelingsmodel voor Marokko

30 mei 2021 - 19:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De Speciale Commissie voor het Ontwikkelingsmodel (CSMD) heeft onlangs de resultaten van zijn nieuwe analyses bekend gemaakt. De commissie doet de aanbeveling om structurele veranderingen door te voeren in het koninkrijk door gebruik te maken van de technische, menselijke en financiële capaciteiten van Marokko.

Om het nieuwe ontwikkelingsmodel te realiseren moeten er veranderingen worden doorgevoerd in de digitalisering, administratieve hervorming, financiering en de betrokkenheid van wereld-Marokkanen. In haar rapport schrijft de commissie dat Marokkanen die overal ter wereld wonen, bij kunnen dragen aan het aangaan van partnerschappen met buitenlandse partners. Ook adviseert de CSMD om de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het Buitenland (CCME) te ondersteunen.

Daarnaast moet er volgens de commissie een nieuw beleid komen dat is ontworpen om de belangen van wereld-Marokkanen in hun woonlanden beter te kunnen verdedigen, meldt het dagblad L’Economiste. De commissie raadt aan om een database aan te leggen waardoor er makkelijker contact kan worden gelegd met de wereld-Marokkanen.

De Marokkanen die in het buitenland wonen moeten volgens de commissie worden gezien als een kans op het aantrekken van meer kapitaal, het aangaan van nieuwe partnerschappen en de toegang tot vaardigheden of expertise die in Marokko niet voor handen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team