Zoeken

Berrechid: verdachte van moord op Marokkaan in Algerije opgepakt

5 mei 2021 - 12:00 - Gemeenschap

©

De gerechtelijke politie van Berrechid heeft afgelopen januari een 25-jarige man gearresteerd die betrokken zou zijn bij de moord op een Marokkaan in de buurt van de Algerijnse stad Annaba. De man zou onderdeel uitmaken van een criminele organisatie die zich vooral bezig houdt met ontvoeringen en moorden.

De Nationale Veiligheidsdienst DGSN heeft in een verklaring laten weten dat de gearresteerde verdachte werkzaam was voor een crimineel netwerk dat bestaat uit Marokkaanse en Algerijnse staatsburgers. De criminelen hadden het vooral gemunt op leden van de Marokkaanse gemeenschap die in Algerije wonen en in de ambachtelijke industrie werken. Nadat de slachtoffers waren ontvoerd werd er losgeld geëist van hun familie in Marokko.

Uit het onderzoek van de gerechtelijke politie bleek dat de 25-jarige verdachte heeft deelgenomen aan de ontvoeringen en moord van een Marokkaanse staatsburger uit Khenifra. De daders hadden na de moord het stoffelijk overschot van het Marokkaanse slachtoffer in brand gestoken.

Het onderzoek naar de moordzaak is overgedragen aan de gerechtelijke politie van Khenifra. Het is de bedoeling om de hele criminele organisatie in kaart te brengen en vast te stellen wie lid is van de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team