Zoeken

200 miljoen dirham voor wegennetwerk Al Hoceima

1 oktober 2017 - 14:00 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Infrastructuur, Vervoer en Water heeft een nieuwe investering van 200 miljoen dirham aangekondigd voor de ontwikkeling van het wegennetwerk in Al Hoceima.

Minister Abdelkader Amara verklaarde vrijdag tijdens een bezoek aan Al Hoceima dat de projecten bedoeld zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren en de economie in de regio een boost te geven.

Volgens de bewindsman zijn onder meer de uitbreiding en versterking van de nationale weg N8 tussen Targuist en Bni Boufrah op een afstand van 24 km voor 105 miljoen dirham en de bouw van drie bruggen op de provinciale weg N5205 tussen Targuist en het strand van Cala Iris voor 16 miljoen dirham gepland.

De N8 zal zeven meter breed worden plus twee meter berm. De werken zullen 24 maanden duren waarna de weg aan de internationale normen zal voldoen. Het project wordt door het ministerie van Infrastructuur, Vervoer en Water, de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima en het Agentschap voor de ontwikkeling van het Noorden APDN gefinancierd.

Op de provinciale weg N5205 zullen drie oude bruggen die niet meer aan de huidige eisen voldoen worden vervangen door drie nieuwe structuren waarvan de bouw reeds begonnen is. De werken zullen 14 maanden in beslag nemen.

Andere projecten staan gepland waaronder de uitbreiding en versterking van een tweede deel van de nationale weg N8 op een afstand van 8 km voor 28 miljoen dirham en de bouw van vier andere bruggen op de N5205 voor 50 miljoen dirham.

Alle projecten zijn onderdeel van het ontwikkelingsprogramma “Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team