Zoeken

Marokkaan wint zaak tegen Warner Bros en krijgt 250.000 euro

19 december 2020 - 17:00 - Wereld

©

Warner Bros gaat een Marokkaan uit Valencia compenseren met een bedrag van 250.000 euro voor het gebruik van zijn foto in de film ’The Accountant’ met in de hoofdrol Ben Afleck en Anna Kendrick. Daarin wordt hij geassocieerd met een gangster.

De man die als maffiabaas werd geportretteerd in de film geregisseerd door Gavin O’Connor, is in feite een Marokkaanse zakenman die nooit toestemming heeft gegeven voor het gebruik van zijn foto. Zijn gezicht kwam bovenaan een groep foto’s te staan van de beruchte Gambino-maffiafamilie.

The Guardian schrijft dat hij bij de release van de film, ontdekte dat zijn foto was gebruikt en een bedrag claimde van 250.000 euro van de Hollywood-studio’s, met het argument dat zijn morele reputatie en zijn bedrijf te lijden hebben gehad onder de associatie met de maffia in de film.

Het slachtoffer won zijn rechtszaak tegen de filmreuzen. In zijn vonnis zegt de rechtbank van Valencia dat de foto in kwestie maar één seconde verschijnt op een totale duur van 115 minuten. Maar de genoemde foto is zonder toestemming genomen van een echt arrestatiebevel dat werd uitgevaardigd tegen de aanklager en in de film de titel "Vermoedelijke medewerkers van de Gambino-familie" kreeg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team