Zoeken

Marokkaan vindt winnend biljet van 20.000 euro en geeft het terug

30 december 2020 - 10:00 - Wereld

©

De eigenaar van de Youss-cafetaria in Vigo gaf één van zijn klanten een winnend ticket terug van 20.000 euro. De laatstgenoemde was het biljet verloren. Het gebaar wekte bewondering en dankbaarheid op voor deze 39-jarige Marokkaan, wiens zaak het moeilijk heeft.

Het beste Kerstmis-verhaal over kameraadschap werd afgelopen dinsdag in Vigo geschreven. Youssef Abriga, eigenaar van Cafetaria Youss in Jenaro de la Fuente nº 4, gaf een klant een winnend ticket terug ter waarde van 20.000 euro. Hij had de vierde kerstprijs gewonnen, maar was het biljet kwijtgeraakt. Toen hij besefte dat hij zijn kaartje niet meer had, keerde Jaime Lorenzo terug naar de cafetaria. "Ik kwam terug naar hier nadat ik ontdekte dat ik de vierde prijswinnaar was. Ik vertelde Youssef dat ik mijn kaartje had verloren en hij zei dat ik beter moest zoeken. Ik ben naar huis gegaan, maar niets. Ik zei hem nog dat ik pech zou hebben als ik het niet terugvond. Daarna vertelde hij me dat hij het ticket had gevonden. Ik ben hem erg dankbaar. Hij heeft al mijn bewondering, het is een heel goede jongen", vertelt hij aan Laregion.

Youssef moest aandringen omdat slechts vier klanten hadden gewonnen en hij zeker wilde zijn dat hij echt te maken had met de eigenaar. "De medewerker die aanwezig was op die dag heeft het gevonden", zegt hij. Jaime Lorenzo is hem dankbaar voor dit gebaar. Ook klanten en buren zijn dankbaar en hebben respect voor de 39-jarige Marokkaanse hoteleigenaar die al 20 jaar in Spanje leeft en sinds 2006 in Galicië woont.

Toen hij de uitingen van genegenheid en dankbaarheid van zijn buren ontving, kon de jonge Marokkaan zijn tranen niet bedwingen. Dit jaar was erg moeilijk voor hem. "Ik opende de cafetaria in januari en vlak daarna kwam de pandemie", zegt hij.

Zijn medewerkster Ana Montenegro bevestigt dit. "Hij is niet alleen de beste baas, hij is ook een goede collega en een goed mens", zegt ze. Youssef had haar net voor het voorval laten weten dat ze de week daarop een werkloosheidsuitkering moest aanvragen. "Ik snap het, hij heeft problemen. Maar nu is mijn geluk gekeerd!" Het hoeft niet meer, want ook zij heeft een winnend lot getrokken.

De hotelier in Vigo kan ook weer lachen. Hij zal zijn bedrijf verder kunnen uitbouwen en gaat nu eerst een wens vervullen: "Ik wil mijn moeder, die erg ziek is, in Marokko gaan bezoeken", zegt hij geëmotioneerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team