Zoeken

Marokkaan ontmoet Barça-voorzitter en gaat viraal in Spanje

5 maart 2021 - 20:20 - Wereld

©

Mohamed, een Marokkaan die in Barcelona woont, wist niet dat zijn arrestatie afgelopen maandag ervoor zou zorgen dat hij op de voorgrond zou komen in de media. Van de ene dag op de andere werd de man beroemd dankzij een toevallige ontmoeting met de voorzitter van de Catalaanse club, Josep Mario Bartomeu, op een politiebureau.

Mohamed werd maandagavond aangehouden toen hij demonstreerde tegen de arrestatie van de Spaanse rapper Pablo Hassel en kwam oog in oog te staan met de voorzitter van de voetbalclub van Barcelona.

In een verklaring op radio Onda Zero zegt Mohamed: "Ik wist niet dat Bartomeu op het politiebureau was toen ik aankwam. Ik wachtte op mijn spullen toen heel relaxed vertrok. Ik vroeg hem toen om een foto, en de video ging heel snel de wereld rond". De video werd meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Josep Mario Bartomeu wordt in verband met het Barçagate-schandaal vervolgd voor het verduisteren van ongeveer 1 miljoen euro van zijn club. Daarnaast wordt hij ook beschuldigd van het financieren van online haatcampagnes tegen onder meer Messi en Gerard Piqué.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team