Zoeken

De nieuwe ambities van Walid Regragui

27 april 2023 - 16:00 - Sport

©

Als eerste Afrikaanse bondscoach die een team van het continent naar de halve finale van het WK heeft gebracht, koestert Walid Regragui grote plannen voor de rest van zijn carrière.

Regragui wil de eerste Arabisch-islamitische voetbaltrainer worden in de Premier League. Een droom die hij al sinds het begin van zijn carrière koestert. "Natuurlijk is het een doel dat ik me al sinds het begin van mijn carrière heb gesteld. En ik ben het langzaam aan het opbouwen," zegt Walid Regragui in een interview met de BBC. "Wanneer krijgt de eerste Arabische of Afrikaanse trainer een baan in de Premier League?" vraagt hij. "Er zijn wel mensen van kleur, maar die zijn Europees. Dat is bijvoorbeeld het geval van voetbaltrainers Patrick Vieira en Kolo Toure, die beiden in Afrika zijn geboren en dit seizoen hun baan in de hoogste twee divisies van het Engelse voetbal hebben verloren", aldus Regragui.

Lees ook: Walid Regragui dankbaar jegens Koning Mohammed VI

"Er komen langzaam aan zwarte trainers in de Premier League en in Frankrijk, maar helaas is het nog steeds moeilijk voor Afrikaanse coaches in Europa. Er is een gebrek aan vertrouwen, dat misschien terecht is, ook al ben ik het er niet mee eens," merkt de coach van de Atlas Leeuwen op. "Het WK heeft aangetoond dat we capabel zijn, maar het is nog wachten op een clubvoorzitter, eigenaar of manager, die genoeg moed heeft om ons een kans te geven". Hij zegt dat hij in staat is om op een zeer hoog niveau te coachen, of dat nu in de Premier League, in Frankrijk of Spanje is.

Lees ook: Walid Regragui onthult droom die hij wil verwezenlijken

In afwachting van de verwezenlijking van deze droom, is de coach van de Atlas Leeuwen gefocust op het Afrikaans kampioenschap voetbal 2024 in Ivoorkust. "We moeten winnaars worden. Daarom heb ik mezelf de druk opgelegd om een voorbeeld te stellen door aan te kondigen dat ik ontslag neem als we tijdens de volgende Afrika Cup of Nations de halve finales niet halen", zegt hij. Onder leiding van de vorige bondscoach werd het Marokkaans elftal in de 2021-editie in Kameroen uitgeschakeld door Egypte in de kwartfinale.

Bladna.nl