Zoeken

VS waarschuwt Amerikanen in Marokko

4 maart 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Amerikaanse ambassade in Rabat heeft Amerikanen in Marokko gewaarschuwd voor de verspreiding van het coronavirus in het land. Zij roepen hen op hun reisplannen in het licht van de epidemiologische situatie te heroverwegen.

In een verklaring herinnert de ambassade Amerikanen eraan dat in Marokko nog steeds een noodtoestand van kracht is op het gebied van de volksgezondheid, om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De beperkende maatregelen van het koninkrijk omvatten het sluiten van de grenzen, een opschorting van vluchten en een uitgaansverbod.

De ambassade laat Amerikaanse burgers ook weten dat Marokko recent heeft beslist om de luchtverbindingen met Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika, enz. op te schorten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken dringt er bij Amerikaanse burgers op aan om "reizen naar Marokko te heroverwegen vanwege Covid-19". Evenzo roept de ambassade Amerikaanse burgers op om zorgvuldig na te denken over "het snel veranderende mondiale reislandschap en de mogelijke verstoringen dat dit kan veroorzaken".

Sinds 26 januari moeten Amerikaanse burgers en permanent ingezetenen die naar de Verenigde Staten willen reizen, 72 uur voor vertrek een negatieve PCR-test voorleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team