Zoeken

VS breiden negatief reisadvies uit naar 150 landen, Marokko uitgezonderd

28 april 2021 - 15:00 - Wereld

©

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de lijst van landen waarvoor een negatief reisadvies geldt vanwege de coronavirus-pandemie, uitgebreid naar 150 landen. Marokko staat niet op deze lijst.

De bestaande lijst van 34 landen waarvan het burgers van de Verenigde Staten wordt afgeraden om naartoe te reizen, is met 116 landen uitgebreid. Daardoor staan nu 150 van de 195 landen in de wereld op het zogeheten ’niveau 4: niet reizen’, het hoogste niveau van het Amerikaanse systeem om burgers van reisadvies te voorzien tijdens de pandemie. In deze categorie vallen Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Israël.

Het Centre for Disease Control and Prevention (CDC) heeft vanwege Covid-19 een reisgezondheidsmededeling van niveau 4 afgegeven voor Nederland en België, wat wijst op een zeer hoog niveau van Covid-19 in deze landen, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Marokko staat niet op deze lijst van 150 landen. Wel wordt Amerikanen gevraagd om een reis naar Marokko te "heroverwegen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team