Zoeken

VS waarschuwt ook onderdanen voor Marokko

8 april 2019 - 11:20 - Wereld

©

De Verenigde Staten hebben net zoals Groot-Brittannië gewaarschuwd voor reizen naar Marokko.

Amerika heeft vier niveau’s reisadviezen voor Amerikaanse onderdanen die naar het buitenland willen reizen. Het 1e niveau betekent dat er geen gevaar bestaat, het 2e dat men waakzaam moet zijn, het 3e dat men best van een reis afziet en het 4e dat de reis volledig word afgeraden.

Tot stond toe was het reisadvies van Marokko op het 1e niveau, dus "normale omstandigheden". De VS hebben het advies echter aangepast naar het 2e niveau. Amerikanen moeten dues waakzaam blijven in Marokko.

Op de website van het Amerikaans agentschap voor consulaire diensten leest men dat terroristische groeperingen aanslagen blijven voorbereiden in Marokko en op elk moment kunnen toeslaan. Hun doelwitten zijn toeristische trekpleisters, stations, markten, winkelcentra en openbare instellingen.

Daarom is het ook aangeraden om "waakzaam te blijven op locaties waar veel buitenlanders komen, drukke plekken te vermijden, zich aan te melden voor het Smart Traveller programma om waarschuwingen te ontvangen en gemakkelijk te kunnen worden gelokaliseerd en regelmatig de Twitter- en Facebook-accounts van het State Department te bezoeken".

Voor buitenlanders die Marokko bezoeken is het tevens noodzakelijk om "een noodplan voor onverwachte situaties" te hebben.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team