Zoeken

Marokko en VS ondertekenen twee belangrijke overeenkomsten

24 december 2020 - 12:20 - Wereld

©

Marokko en de Verenigde Staten hebben tijdens het bezoek van de Amerikaans-Israëlische delegatie in Rabat twee grote samenwerkingsovereenkomsten ondertekend. De bedoeling van de nieuwe afspraken is om investeringen in Marokko en Afrika te bevorderen.

De eerste overeenkomst betreft een bedrag van 3 miljard dollar dat gebruikt gaat worden voor de financiële en technische ondersteuning van particuliere investeringsprojecten in Marokko en Sub-Saharaans Afrika. Dit akkoord is ondertekend door de minister van Financiën, Mohamed Benchaâboun, en Adam Boehler, CEO van de US International Development Finance Corporation, meldt L’Economiste.

Daarnaast is er een intentieverklaring getekend waarmee Marokko en de Verenigde Staten aankondigen nauw te gaan samenwerken aan het Amerikaanse hulpprogramma "Prosper Africa". Deze verklaring is ondertekend door Adam Boehler en de Marokkaanse onderminister van Buitenlandse zaken, Mohcine Jazouli.

Tijdens het bezoek is ook afgesproken dat er een filiaal van de US International Development Finance Corporation zal worden gevestigd in de Amerikaanse ambassade in Rabat. Dit moet het voor Amerikaanse investeerders makkelijker maken om te investeren in Afrikaanse projecten die de ontwikkeling van Afrika vooruit moeten helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team