Zoeken

VS doneert 2,5 miljoen dollar aan Marokko voor vaccinatiecampagne

15 maart 2021 - 17:00 - Economie

©

Marokko gaat een financiële steun van 2,5 miljoen dollar ontvangen van de Verenigde Staten. Het geld is bestemd voor de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in het koninkrijk.

Met de donatie zal Marokko nog meer vaccins kunnen bestellen, met name het Amerikaanse Johnson & Johnson vaccin. Rabat verwacht in maart en april twee partijen van elke 500.000 doses van het Amerikaans laboratorium.

Jerome Sherman, woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Rabat, bevestigde de donatie en stelt dat zijn land al ruim 10,7 miljoen dollar heeft vrijgemaakt om Marokko te steunen in de strijd tegen de coronapandemie.

Volgens de diplomaat gebeurde dat onder meer via de opleiding van zorgpersoneel, de levering van ontsmettingsmiddelen, laboratoriumapparatuur en beschermingsmateriaal voor de zorgsector. Deze steun werd in samenwerking met USAID-partners mogelijk gemaakt, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF en het Rode Kruis.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft tevens via het Covax-programma 4 miljard dollar belooft voor de strijd tegen de pandemie, waarvan 2 miljard onmiddellijk wordt vrijgemaakt. Marokko zal via het programma 1,8 miljoen doses van het coronavaccin ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team