Zoeken

Gewapende mannen zwaaien met Marokkaanse vlag tijdens confrontatie met politie in VS

9 juli 2021 - 17:00 - Wereld

©

Tot de verbazing van Marokkanen wereldwijd speelde de Marokkaanse vlag een prominente rol in een opmerkelijke confrontatie tussen zwaarbewapende mannen en de politie van Massachusetts, langs de snelweg I-95, in de Amerikaanse staat. Leden van een groep die luistert naar de naam "Rise of the Moors", zwaaiden met een Marokkaanse vlag en gingen een kat-en-muis-spel aan met de politieagenten dat 9 uur heeft geduurd. Uiteindelijk zijn er op zaterdag 3 juli 11 mensen gearresteerd.

De Britse krant The Daily Mail meldt dat de confrontatie om 2 uur ’s nachts begon toen de politie van de staat Massachusetts twee voertuigen aantrof die stil stonden langs de snelweg I-95 met de lichten aan. Toen bleek dat er zwaarbewapende mannen in de auto’s zaten besloot de politie om de snelweg ter hoogte van het stadje Wakefield in beide richtingen af te sluiten.

Kolonel Christopher Mason van de Massachusetts State Police heeft verklaard dat er 11 mannen in militaire kleding en met vuurwapens werden aangetroffen. De mannen vertelden dat ze van Rhode Island onderweg waren naar een militaire training in de staat Maine en weigerden om hun wapens in te leveren en andere instructies van de politie op te volgen. Ze verklaarden lid te zijn van de groep "Rise of the Moors" en de wetten van de Verenigde Staten niet te erkennen.

Na het eerste contact met de politieagenten besloten de mannen om een nabijgelegen bos in te vluchten. Vervolgens zijn ze door gepantserde voertuigen van de politie omsingeld en alle elf gearresteerd. Een dag na de arrestaties moesten de militieleden voor de rechtbank van Woburn in Middlesex County verantwoording afleggen over hun motieven en hun weigering om de instructies van de politie op te volgen.

Afgelopen zaterdag is er een video op sociale media geplaatst van de confrontatie die plaats vond bij afrit 57 van de snelweg I-95, ter hoogte van Wakefield. De maker van de video verklaarde lid te zijn van de groep Rise of the Moors. "Wij zijn niet tegen de regering, we zijn niet anti-politie en we zijn geen zwarte-identiteits extremisten", vertelde de man in de video. Ook verzekerde hij dat de leden van zijn groep de wetten aangaande het vreedzaam reizen in de Verenigde Staten respecteren. Bovendien is er in de video te zien dat leden van de groep met een Marokkaanse vlag zwaaien.

De groep volgt de Moorish Science Temple, een geloof waarin wordt geclaimd dat de aanhangers afstammelingen zijn van Moren die lang voor de trans-Atlantische slavenhandel vanuit West-Afrika naar Amerika zijn geëmigreerd. In de video wordt overigens vermeld dat de militie zichzelf niet rekent tot de "Moorish Sovereign Citizens". Dit zijn mensen in de Verenigde Staten die menen dat Amerikaanse wetten voor hen niet van toepassing zijn vanwege een akkoord dat in 1787 zou zijn gesloten tussen Marokko en Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team