Zoeken

Moustafa uit Den Bosch deed 1000 burpees per dag tijdens Ramadan

17 mei 2021 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens de Ramadan deed Moustafa Makhlouf uit Den Bosch een burpee-challenge. Hij deed elke dag duizend van die oefeningen achter elkaar. Naast zichzelf uitdagen, wilde hij via deze actie ook geld inzamelen voor een stichting die hij heeft opgericht.

De burpee is een combinatie-oefening die gebruikt wordt bij fitness. De oefening begint rechtop staand, vervolgens gaat de persoon in squat en brengt zijn handen naar de grond, waarna hij met de handen aan de grond in een sprong zijn benen naar achter brengt in de plankpositie en vervolgens op dezelfde manier weer omhoog komt.

De eerste dag van de Ramadan en van de burpee-challenge was behoorlijk hard. "Mijn lichaam moest wennen aan het vasten. Ik had dikke hoofdpijn en toen moest ik nog beginnen aan de burpees." En ook de laatste dagen waren pittig omdat Moustafa ziekjes was. Soms sloten andere deelnemers zich bij hem aan en soms ook niet, maar iedereen kon de challenge wel bekijken via een Facebook-livestream. "Mensen konden meekijken, ik wilde het wel bewijzen!"

"Ik houd ervan om sportief bezig te zijn", vertelt Moustafa aan Omroep Brabant. "Discipline zit in me. En nu wilde ik mezelf uitdagen, grenzen verleggen tijdens de Ramadan. Maar dan wel voor een ander." Hij is oprichter van een stichting waarvoor hij afgelopen maand 51.000 euro aan donaties kreeg van mensen die het initiatief steunen. "We hebben een project om waterputten te slaan in Nigeria, we willen basisscholen en weeshuizen helpen. En voedselbanken in binnen- en buitenland steunen. Het mooie is dat we straks samen weer veel blijdschap op gezichten kunnen toveren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team