Zoeken

Vrouw Marokkaanse minister gearresteerd na kopen hyena voor zwarte magie

29 maart 2014 - 22:04 - Marokko

©

De vrouw van een voormalige Marokkaanse minister werd vorige week gearresteerd toen ze in Dakhla een hyena wilde kopen. Zij onderhandelde met een jager toen ze werd verrast door de politie.

Volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum had de vrouw samen met haar huishulp afgesproken met een jager die hen een hyena moest leveren tegen 110.000 dirham. Het geld werd door de politie in de SUV van de vrouw gevonden.

De verdachte werd enkele minuten na haar aanhouding weer vrijgelaten, na een telefoontje van een hooggeplaatste ambtenaar. De jager en de poetsvrouw werden na een korte ondervraging ook vrijgelaten.

Akhbar Al Yaoum geeft niet aan wat er met de hyena is gebeurd. Volgens de krant moest het dier dienen voor zwarte magie.

Hyena’s worden in Marokko en in de rest van Afrika verkocht aan prijzen gaande van 100.000 tot 160.000 dirham. Hersenen van de hyena, lokaal ’Mokh dbaâ’ genoemd, kosten ongeveer 500 dirham de gram en kunnen overal in Marokko worden gekocht. Mokh dbaâ wordt gebruikt om aanvaard en bemind te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team