Zoeken

Mohammed VI zorgt voor repatriëring stoffelijk overschot dochter Sékou Touré

17 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een vliegtuig laten charteren om het lichaam van Aminata Touré, dochter van ex-president Sékou Touré, naar Guinee over te brengen. De speciale vlucht vindt plaats ondanks de sluiting van de Marokkaanse grenzen.

De stoffelijke resten van de dochter van Sékou Touré worden vandaag, dankzij de tussenkomst van Koning Mohammed VI, naar het land van haar voorouders gerepatrieerd. Voor deze reis heeft de Koning een vliegtuig van de Royal Armed Forces gemobiliseerd, aldus diplomatieke bronnen aan Guineenews. Het Marokkaans leger verzorgde ook de repatriëring van het stoffelijk overschot van de voormalige president van Guinee, die op 26 maart 1984 in Cleveland overleed, herinnert dezelfde bron.

Koning Mohammed VI heeft ook alle medische kosten betaald van Aminata Touré, die maandenlang in het militair hospitaal van Rabat werd behandeld, waar zij uiteindelijk dinsdag aan pancreaskanker is overleden.

Aminata Touré en haar man Maxime Camara vestigden zich na de dood van Sékou Touré, met de hulp van wijlen Koning Hassan II in Rabat, waar zij dezelfde privileges genoten als de Marokkaanse koninklijke familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team